TP-Link® anunță parteneriatul cu Avira® și transformă routerele Wi-Fi într-o soluție de securitate pentru dispozitivele IoT

23.09.2019


TP-Link® anunță parteneriatul cu Avira® și transformă routerele Wi-Fi într-o soluție de securitate pentru dispozitivele IoT

Tettnang, Germania - TP-Link®, lider global în furnizarea de echipamente de rețea pentru utilizatorii individuali și mediul de afaceri, anunță un parteneriat cu Avira și transformă routerele Wi-Fi ale companiei în partenerul de securitate al utilizatorilor de dispozitive IoT, prin soluția de securitate Avira SafeThings®.

„Suntem o companie cu experiență de peste 20 de ani în furnizarea de echipamente de rețea, iar procesul de navigare și securitatea cibernetică sunt foarte importante pentru noi. În ultimii ani, de când dispozitivele IoT au devenit din ce în ce mai populare, routerul deține o poziție cheie în păstrarea securității unităților conectate. Este un privilegiu pentru noi să colaborăm cu Avira, o companie software de top care excelează în materie de securitate a dispozitivelor IoT pentru a face casele utilizatorilor mai eficiente și mai sigure”, a declarat Pingji Li, vicepreședinte și director general Networking Business Unit TP-Link International.

„Routerul este cel mai potrivit punct de plecare pentru creșterea securității și protecția intimității casei moderne, mereu conectate. Pentru recâștigarea controlului, este esențială verificarea a ceea ce pot face dispozitivele, a perosoanelor care intră în contact cu ele și a ceea ce ele comunică”, a precizat Travis Witteveen, CEO at Avira. „Parteneriatul cu TP-Link este un reper major al promisiunii pe care o facem clienților noștri, aceea de a-i proteja în universul digital. Împreună vom livra securitate IoT globală pentru miliarde de utilizatori și vom face lumea un loc mai sigur”.

avira&tp-link

Atenție sporită la valul de dispozitive smart

Dispozitivele inteligente și-au făcut loc în viețile noastre încet și sigur, iar rolul lor va continua să crească. Potrivit experților, în 2018 existau în lume aproximativ 7 miliarde de astfel de gadgeturi, iar până în 2025* numărul lor va ajunge la 21,5 miliarde. Este vorba despre laptopuri, desktopuri, smartphone-uri, tablete, dar și despre dispozitive pe care utilizatorii nu le privesc, de obicei, ca fiind vulnerabile la amenințări cibernetice, precum televizoarele smart, wearables sau termostatele inteligente.

Riscurile legate de tehnologiile smart sunt în creștere

Cererea de dispozitive conectate și integrarea funcțiilor smart în gadgeturile pe care le folosim zi de zi au explodat în ultimii ani. Există, totuși, niște considerații de bază care au fost neglijate. Multe dispozitive vin la pachet cu unele conexiuni prin cablu foarte complexe, cu parole dificil de schimbat și cu politici opace de actualizare, iar toate acestea le limitează securitatea. O problemă este și protecția scăzută pe care o oferă utilizatorului. Dispozitivele smart pot trimite un flux uriaș de date, adesea necriptate, referitoare la viața celor care le folosesc. Deseori este neclar ce face un dispozitiv smart, cu cine face transfer de date și dacă volumul acestor date personale depășește necesitățile funcționării efective ale gadgetului în sine.

Așadar, utilizatorii trebuie să fie conștienți de faptul că, de exemplu, un termostat inteligent expus vulnerabilităților le poate oferi hackerilor indicii referitoare la prezența familiei acasă, infractorii cibernetici pot accesa imagini video din interiorul locuinței prin intermediul monitorului de supraveghere a bebelușului, iar televizoarele smart pot extrage serii de date care să fie vândute ulterior firmelor de publicitate.

Un viitor mai sigur pentru casele inteligente

Pentru a combate toate aceste amenințări, TP-Link și Avira încheie un parteneriat și oferă protecție completă pentru dispozitivele conectate la Internet, inclusiv pentru televizoarele smart, termostate inteligente, dar și pentru gadgeturi IoT care fac parte din rețeaua locală și care, în mod normal, nu rulează un software de securitate.

Routerele Wi-Fi TP-Link selectate vor fi dotate cu software-ul Avira SafeThings, o soluție completă pentru securitatea rețelei de acasă, care vine cu funcționalități sporite de protecție împotriva virușilor și a atacurilor de tip DDoS, dar și multe altele. Avira SafeThings folosește inteligența artificială și machine learning pentru a detecta anomalii în comportamentul dispozitivelor smart, pentru interceptarea atacurilor cibernetice, a accesului neautorizat la rețea, a virușilor și a altor amenințări de acest tip. O aplicație mobilă oferă posibilitatea vizualizării tuturor unităților conectate și le asigură protecție.

TP-Link și Avira vor lucra intens pentru a spori securitatea routerelor Wi-Fi. Această inițiativă comună creează o oportunitate reală pentru furnizorii de servicii din întreaga lume, în așa fel încât aceștia să

adauge în portofoliul lor noi opțiuni care să aducă valoare adăugată conceptului de securitate cibernetică, să-și securizeze infrastructura și să sporească fidelitatea clienților lor.

#

Despre TP-Link

Fondat în 1996, TP-Link este furnizor global de produse și accesorii de rețea. Conform companiei de analiză a pieței IDC, TP-Link este liderul pieței de echipamente WLAN și CPE broadband, cu distribuție în peste 170 de țări și milioane de clienți în întreaga lume. Cu un portofoliu extins de produse stabile, performante și accesibile în domeniul rețelisticii și o experiență dovedită, compania își continuă evoluția cu produse adaptate stilului de viață conectat, care să răspundă cerințelor viitoare.

Pentru mai multe informații despre TP-Link, vizitați site-ul https://www.tp-link.com/ro sau urmăriți-ne pe:

• Facebook: facebook.com/TPLinkRomania

• YouTube: https://www.youtube.com/TPLinkRomania

Despre Avira

Misiunea Avira este aceea de a-i proteja pe oamenii care trăiesc în societatea contemporană conectată, permițându-le să-și gestioneze, să-și securizeze și să-și îmbunătățească viața digitală. Portofoliul Avira include aplicații de securitate pentru Windows, Android, Mac și iOS. În plus, compania dezvoltă tehnologii de securitate și pentru producătorii de echipamente originale. Aceste soluții livrează cele mai bune rezultate din clasa lor, conform testelor independente referitoare la detectare, performanță și utilizabilitate.

Avira este o companie privată cu 500 de angajați. Sediul său principal se află în apropiere de Lake Constance, Tettnang, Germania, având birouri și în România, India, Singapore, China, Japonia și Statele Unite. Un procent din vânzările Avira merg către Fundația Auerbach, organizație ce susține dezvoltarea educației, protejarea copiilor și a familiilor aflate în nevoie. Pentru mai multe informații despre Avira, accesați www.avira.com.

*https://iot-analytics.com/state-of-the-iot-update-q1-q2-2018-number-of-iot-devices-now-7b/