TP-Link lansează la IFA 2019 noi produse din gama Whole Home Mesh și completează seria dispozitivelor pentru noul 802.11ax (Wi-Fi 6) Wireless Standard

06.09.2019


TP-Link lansează la IFA 2019 noi produse din gama Whole Home Mesh și completează seria dispozitivelor pentru noul 802.11ax (Wi-Fi 6) Wireless Standard

Berlin - TP-Link, lider global în furnizarea de echipamente de rețea pentru utilizatorii individuali și mediul de afaceri, lansează la IFA Berlin noi produse inovatoare care completează gama Whole Home Mesh. De asemenea, TP-Link extinde seria dispozitivelor compatibile cu standardul wireless 802.11ax (Wi-Fi 6) cu noul sistem mesh Deco X60, cu routerul Archer AX50 și cu adaptorul TX3000E PCle.

Conexiunea permanentă devine din ce în ce mai importantă în viețile noastre. Fie că vorbim despre smartphone-urile de care nu ne despărțim sau despre electrocasnicele inteligente care încep să fie tot mai prezente în casele moderne, ne simțim confortabil atunci când știm că ne putem baza pe produse de încredere, care ne simplifică viața. Pentru a veni în întâmpinarea acestei nevoi, TP-Link lansează noi produse care duc conectivitatea la nivelul următor.

Gama Whole Home Mesh trece la nivelul următor

Unul dintre principalele modele prin care TP-Link extinde gama Whole Home Mesh este Deco X60, compatibil cu noul standard Wi-Fi 6. Tot în cadrul IFA vor fi prezentate și Deco X20, dar și Deco P9, un nou sistem mesh Wi-Fi powerline, soluții eficiente pentru a face trecerea către lumea rețelelor mesh.

Deco X60 și Deco X20

Folosind combinația revoluționară a tehnologiilor OFDMA și MU-MIMO, produsele din seria Deco X construiesc o rețea mai eficientă care crește de patru ori performanța în medii în care sunt foarte multe dispozitive conectate. Atât Deco X60, cât și Deco X20 sunt testate pentru a conecta până la 150 de dispozitive, fără reducerea performanței. În plus, datorită celei mai recente dezvoltări ale modulației 1024-QAM și capacității de procesare ridicate, viteza atinsă de Deco X60 ajunge până la 3 Gbps, ideal pentru o sarcinile care necesită o lățime de bandă extinsă precum jocurile video online sau streaming-ul HD. Deco X20 este proiectat ca o unitate mesh Wi-Fi 6 entry level, însă atinge viteze de până la 1,8 Gbps.

Mai mult, aceste sisteme sunt dotate cu tehnologia BSS Coloring ce detectează și marchează pachetele de date din rețelele învecinate, evitând încetinirile inutile și reducând la minimum interferența cu rețelele Wi-Fi din apropiere. Cu un semnal mai puternic, amplificat de tehnologia BSS Coloring, dar și de tehnologia Beamforming, unitățile Deco X lucrează împreună pentru a livra acoperire Wi-Fi în toată locuința, dar și pentru a elimina zonele cu semnal redus.

Deco X20

Sistemele mesh Deco Wi-Fi 6 garantează și siguranța rețelei personale Wi-Fi. Datorită metodei de criptare avansate WPA3 și a TP-Link HomeCareTM, oferite de Trend MicroTM,, unitățile seriei Deco X sunt printre cele mai sigure produse mesh Wi-Fi de pe piață, asigurând o rețea în care toată familia își poate desfășura activitatea în siguranță. Tehnologia TP-Link HomeCareTM vine la pachet cu un antivirus, cu posibilități extinse de control parental și IP QoS, ajutând astfel la protecția datelor personale și a dispozitivelor IoT în fața intrușilor digitali. Baza de date este actualizată automat, în așa fel încât rețeaua să rămână protejată chiar și în fața celor mai recente amenințări virtuale.

Deco P9

Acest model Deco îmbină tehnologia avansată a unei rețele mesh cu funcționalitatea powerline, ce permite transferul de date prin intermediul cablurilor rețelei electrice din locuință. Acest lucru înseamnă că semnalul Wi-Fi poate fi transportat și către locații aflate la distanță, depășind bariera pereților groși sau tavanelor solide. În comparație cu modelul disponibil Deco P7, P9 are un design diferit, modern, cu formă cilindrică care poate fi integrat cu ușurință în orice locuință. Utilizatorii pot folosi cele două porturi Gigabit instalate pe fiecare unitate în parte dacă preferă să-și conecteze televizorul, gagdet-ul sau PC-ul la rețea prin cablu.

Deco P9

Wi-Fi 6: Mai multă viteză, o acoperire mai mare și stabilitate îmbunătățită

Produsele din sectorul electronicelor nu se pot descurca astăzi fără o conexiune Wi-Fi permanentă. Dispozitivul digital nu captează semnalul, asistentul vocal nu răspunde comenzilor, iar tableta este, practic, inutilă fără să fie conectată la Internet. Astfel, majoritatea dispozitivelor moderne au nevoie de conexiune pentru funcționarea la capacitate maximă. Iar faptul că din ce în ce mai multe gadgeturi trebuie să fie integrate în rețeaua de acasă înseamnă că routerele tradiționale pot face față cu greu acestei situații. Noile tehnologii precum Mesh și Wi-Fi 6 oferă soluția.

TP-Link prezintă un portofoliu complet de produse compatibile Wi-Fi 6, precum range extender-ul Wi-Fi RE505X, adaptorul Archer TX3000E PCle Wi-Fi 6 și routerul Wi-Fi Archer AX50. Cu ajutorul Archer AX50, utilizatorii pot duce rețeaua de acasă la nivelul următor. Acest router Wi-Fi 6 funcționează la viteze fără precedent și are capacitatea suficientă de a susține numărul în creștere de dispozitive conectate. Modelul AX50 oferă, așadar, conexiune la Internet pentru cele mai solicitante rețele, cu stabilitate îmbunătățită și cu o acoperire mai mare.

Routerul Wi-Fi Archer AX50

Routerul Wi-Fi 6 funcționează în banda de 2,4 GHz până la 574 Mbps, și în banda de 5 GHz până la 2402 Mbps. În interior se află un procesor dual-core Intel puternic. Pentru că noul standard Wi-Fi poate multiplica performanța standardului precedent Wi-Fi 5, pot fi generate până la 2 fluxuri de date într-o singură direcție și transmise simultan spre mai multe dispozitive (2x2 MU-MIMO). La fel ca în cazul tuturor produselor TP-Link din această categorie, HomeCareTM este proiectat pentru a menține în siguranță familia utilizatorului în fața amenințărilor cibernetice și a virușilor.

Archer AX50

Adaptorul Archer TX3000E PCle

Pentru a beneficia la maximum de avantajele noului standard Wi-Fi, și terminalele conectate trebuie să fie compatibile Wi-Fi 6. Pentru PC, TP-Link prezintă adaptorul PCle TX3000E, care atinge o viteză de transmise de până la 2402 Mbps în banda de 5 GHz și 574 Mbps în banda de 2,4 GHz, prin cele două antene exterioare. Acest lucru permite descărcarea clipurilor video la calitate HD în doar câteva secunde sau rularea simultană a mai multor videoclipuri live fără probleme. Latența scăzută este foarte importantă pentru gamerii pretențioși, pentru care chiar și cea mai mică întârziere poate avea consecințe pe termen lung în jocurile online. Adaptorul este instalat prin PCI Express și suportă și standardul de criptare WPA3.

Adaptor TX3000E

Range extender-ul RE505X

Deși acoperirea Wi-Fi 6 crește semnificativ, nu toate colțurile unui apartament pot fi echipate cu suficientă lățime de bandă. Pentru aceste situații este disponibilă soluția unui range extender eficient din punctul de vedere al costurilor, care să amplifice semnalul existent. Modelul RE505X repetă semnalul Wi-Fi către zonele aflate la distanță, la o viteză fără precedent, de 1,5 Gbps. Acesta este compatibil cu produsele OneMesh, așadar, în cazul în care nevoile utilizatorului se schimbă, nu există niciun obstacol pentru transformarea într-un sistem mesh.

RE505X

Soluțiile de rețea ale TP-Link vor fi expuse în cadrul IFA la Berlin, în perioada 6-12 septembrie, la Hall 17, standul 202.