TP-Link lansează la CES 2020 o nouă familie Deco Mesh cu opțiuni Wi-Fi 6, noi routere tri-band compatibile Wi-Fi 6 și extinde parteneriatul cu Avira prin soluția HomeCare Pro

08.01.2020


TP-Link lansează la CES 2020 o nouă familie Deco Mesh cu opțiuni Wi-Fi 6, noi routere tri-band compatibile Wi-Fi 6 și extinde parteneriatul cu Avira prin soluția HomeCare Pro

TP-Link, lider global în furnizarea de echipamente de rețea pentru utilizatorii individuali și mediul de afaceri, lansează la CES noua familie de produse Deco Mesh Wi-Fi (Deco X90, Deco X60 și Deco X20), împreună cu noua soluție de securitate Smart Home IoT și două noi routere tri-band compatibile Wi-Fi 6, Archer AX90 și Archer GX90. De asemenea, au fost prezentate și range extender-ul OneMesh RE505X și adaptorul PCIe Archer TX3000E.

Noua familie din gama Deco Mesh cu opțiuni Wi-Fi 6

Noua gamă de soluții Deco Mesh Wi-Fi suportă cel mai recent standard wireless 802.11ax, cunoscut și ca Wi-Fi 6. Deco X90, X60 și X20 sunt produsele care compun noua familie Deco Mesh și care se folosesc de tehnolgia Wi-Fi 6 pentru a livra cea mai bună experiență Wi-Fi mesh, indiferent de structura locuinței. Cu ajutorul tehnologiilor OFDMA și DL/UL MU-MIMO cele trei sisteme permit conectarea mai multor dispozitive în același timp oferind o capacitate mai mare a rețelei și o eficiență mai mare în comparație cu routerele Wi-Fi 5. De asemenea, oferă atât cel mai nou standard de securitate, WPA3, cât și antivirus premium și securitate IoT prin TP-Link HomeCare Pro.

„Aceste noi produse TP-Link Deco Mesh folosesc tehnologia inovatoare Wi-Fi 6 pentru a oferi o experiență Wi-Fi mesh superioară”, a transmis Louis Liu, CEO TP-Link. „Noua noastră generație de sisteme mesh livrează conexiune puternică, neîntreruptă oriunde în casă, fie că va aflați la subsol sau în grădină. Prin combinarea tehnologiilor mesh Wi-Fi și Wi-Fi 6 utilizatorii vor reuși să aibă nu doar o viteză mai mare pentru toate dispozitivele, ci și să-și îmbunătățească semnificativ capacitatea și eficiența rețelei, aceasta devenind, astfel, soluția perfectă pentru utilizatorii cu mai multe dispozitive smart conectate”.

Deco X90 (2-Pack) Wi-Fi 6 - Sistem Mesh Wi-Fi AX6600 Triband

Primul membru al familiei Deco Mesh Wi-Fi este Deco X90, câștigător al Innovation Award la CES 2020. Cu un design modern care se potrivește oriunde în casă și utilizând tehnologia mesh tri-band, X90 susține o conexiune de până la 6600 Mbps* (574 Mbps în banda de 2,4 GHz, 1201 Mbps în banda de 5 GHz_1 și 4804Gbps în banda de 5 GHz_2), suportă până la 200 de dispozitive conectate pe o suprafață de 557 metri pătrați și oferă conexiune Wi-Fi 6 extrem de rapidă. Totodată, sistemul vine cu port WAN de 2.5 Gbps care poate susține integral viteze de 1 Gbps.

deco x90

Deco X60 (2-Pack) Wi-Fi 6 – Sistem Mesh Wi-Fi Dual Band AX3000

Modelul X60 din familia Deco Mesh Wi-Fi este o altă opțiune care oferă acoperire Wi-Fi 6 la cele mai mari viteze pentru întreaga suprafață a casei, utilizând tehnologia Mesh dual band de până la 3000 Mbps* (574 Mbps în banda de 2,4 GHz și 2402 Mbps în banda de 5 GHz). Cele două unități lucrează împreună pentru a acoperi fiecare colț al locuinței pe o suprafață de 464 metri pătrați cu Wi-Fi 6. De asemenea, cu Deco X60 utilizatorii pot conecta mai mult de 150 de dispozitive simultan, toate la cea mai înaltă viteză.

deco x60

Deco X20 (2-Pack sau 3-Pack) Wi-Fi 6 – Sistem Mesh Wi-Fi Dual Band AX1800

Cel de-al treilea sistem din familia Deco Mesh este Deco X20, o soluție AX1800 dual band (574 Mbps în banda de 2,4 GHz și 1201 Mbps în banda de 5 GHz), accesibilă utilizatorilor care vor să treacă la tehnologia mesh Wi-Fi 6. Sistemul 2-Pack este cea mai accesibilă varianță de Wi-Fi 6 și pune la dispoziție toate beneficiile TP-Link Deco Mesh într-un buget accesibil.

Toate aceste noi soluții mesh Wi-Fi 6 oferite de TP-Link oferă tehnologia TP-Link Deco Mesh, care vine la pachet cu funcționalitățile Seamless Roaming, Adaptive Routing și Self-Healing, pentru o conexiune optimă. Ele suportă, de asemenea, și tehnologiile OFDMA și DU/UL MU-MIMO, care asigură funcționarea optimă a dispozitivelor conectate în medii dense, crescând semnificativ capacitatea și eficiența rețelei, comparativ cu routerele din generația Wi-Fi 5. Produsele din noua familie Deco Mesh oferă, de asemenea, și cel mai recent standard de securitate, WPA 3, antivirus premium și securitate IoT prin intermediul TP-Link HomeCare Pro, ce poate fi accesat prin intermediul unui abonament.

Gestionarea prin intermediul aplicației mobile Deco, disponibilă atât pentru Android, cât și pentru iOS, ajută la configurarea și personalizarea lor extrem de simplă, astfel încât orice membru al familiei poate administra rețeaua oriunde, oricând. Nu în ultimul rând, toate modelele sunt compatibile cu Amazon Alexa, așadar rețeaua guest Wi-Fi poate fi controlată ușor și rapid doar prin comandă vocală.

Securitate Smart Home IoT cu Homecare Pro, în parteneriat cu Avira

În cadrul CES, TP-Link anunță o nouă soluție de securitate pentru rețea numită HomeCare Pro powered by Avira. Soluția este dedicată protejării tuturor dispozitivelor conectate la rețea și este următorul pas în adăugarea de noi niveluri de protecție IoT și control parental. Cu ajutorul Avira, HomeCare Pro poate identifica mai bine dispozitivele conectate, inclusiv dispozitive IoT precum becuri, termostate sau prize smart, astfel încât să determine dacă sunt în siguranță sau nu. „TP-Link are onoarea de a dezvolta acest parteneriat cu Avira, lider în materie de soluții de securitate, și prezintă, astfel, noua generație de sisteme de protecție împotriva amenințărilor cibernetice, prin HomeCare Pro”, a transmis Louis Liu, CEO TP-Link. „În lumea conectată în care trăim, soluțiile avansate de securitate care merg dincolo de tradiționalele funcții tip firewall, sunt o necesitate pentru utilizatori. HomeCare Pro are grijă de rețelele Wi-Fi de acasă, inspectează și monitorizează fiecare device conectat, inclusiv laptopuri, smartphone-uri, televizoare smart și alte dispozitive din ecosistemul IoT, iar apoi realizează o analiză de vulnerabilitate pentru a se asigura că toate device-urile sunt protejate împotriva amenințărilor cibernetice și că hackerii rămân departe de locuință și de rețeaua locală”. Cu ajutorul HomeCare Pro, utilizatorii vor fi notificați dacă o anumită funcție de securitate trebuie să fie activată sau optimizată, în așa fel încât să protejeze nu doar punctele finale, precum laptopurile sau smartphone-urile, dar și dispozitivele IoT, de exemplu becuri, termostate inteligente sau prize inteligente. În plus, HomeCare Pro oferă funcționalități mai robuste de control parental, pentru a răspunde nevoilor întregii familii. De exemplu, utilizatorii pot opri conexiunea Wi-Fi pentru mai multe dispozitive simultan, în așa fel încât copiii să se poată concentra la masă ori la realizarea temelor.

Funcționalități cheie ale sistemului:

Soluții puternice antivirus

 • Antivirus multi-platform

 • Blocarea automată a site-urilor malițioase

 • Protejarea împotriva atacatorilor cibernetici

 • Protejarea dispozitivelor conectate

Securitate IoT

 • Detectarea dispozitivelor IoT

 • Protecție optimizată IoT

 • Safety check

 • Recomandarea funcțiilor de securitate

Control Parental

 • Filtru de conținut

 • Limite de timp

 • Management simplu

Rapoarte și statistici

 • Scene Mode pentru interacțiunea membrilor familiei

 • Recompense care îi ajută pe copii să obțină timp suplimentar pentru utilizarea Internetului

 • Raportare extinsă

 • Rapoarte extinse referitoare la starea dispozitivelor și la timpul petrecut online

Inițial, HomeCare Pro va fi disponibil în primul trimestru al anului, pe routerele Wi-Fi 6. Pentru fiecare model va fi oferită o perioadă de trial, ulterior HomeCare Pro va fi disponibil pe baza unui abonament lunar sau a unul plan anual.

Noi produse Wi-Fi 6 – routere tri-band, adaptoare PCIe și range extender

Tot în cadrul CES, TP-Link anunță noi produse Wi-Fi 6, fiind vorba despre două noi routere AX6600 tri-band (Archer AX90 și Archer GX90). Această serie de produse oferă cea mai fiabilă și eficientă experiență Wi-Fi disponibilă pe piață, în special pentru utilizatori care vor cea mai înaltă performanță. „Sistemele Wi-Fi 6 din noua generație reprezintă un salt pentru produsele de rețea”, a declarat Louis Liu, CEO TP-Link. „Aceste sisteme inovatoare livrează cea mai robustă și de încredere experiență Wi-Fi disponibilă pe piață, la prețuri competitive. Ele reprezintă alegerea ideală pentru consumatorii care au nevoie de o performanță ridicată și care vor să ducă utilizarea Wi-Fi la nivelul următor. Cu o gamă variată de produse și opțiuni de preț, există o soluție TP-Link Wi-Fi 6 pentru orice necesitate și pentru orice tip de buget”, a adăugat acesta.

Archer AX90 Wi-Fi 6 – router tri-band AX6600

Noul router Archer AX90 livrează Wi-Fi în bandă triplă la viteze de până la 6600 Mbps* (1201 Mbps în banda de 5 GHz_1, 4804 Mbps în banda de 5 GHz_2, 574 Mbps în banda de 2,4 GHz), cu un procesor quad-core de 1.5 GHz care asigură că toate dispozitivele funcționează fără probleme la viteze cât mai mari. Prin intermediul unui port WAN/LAN de 2.5 Gbps, 1 port WAN/LAN de 1Gbps, trei porturi LAN Gigabit și porturi USB 3.0 și 2.0, routerul oferă flexibilitate și conexiuni foarte rapide tuturor dispozitivelor conectate. De asemenea, cu ajutorul tehnologiilor Wi-Fi 6 OFDMA și MU-MIMO, acesta livrează date pentru mai multe dispozitive silmultan, cu mai puțin lag, iar WPA3 îmbunătățește criptarea Wi-Fi pentru o securitate îmbunătățită. Routerul oferă și securitate premium antivirus și IoT prin intermediul TP-Link HomeCare Pro, disponibil pentru un abonament lunar sau anual.

Archer GX90 Wi-Fi 6 – router pentru gaming AX6600 tri-band

Noul router-ul Archer GX90 a fost special gândit pentru gaming, cu benzi dedicate care permit viteze de până la 4804 Mbps* pentru a asigura cea mai bună experiență de streaming în gaming. Game Accelerator prioritizează stream-uri de gaming astfel încât experiența să rămână imersivă, iar Game Statistics arată statistici legate de conexiune astfel încât să ofere acces în timp real la informații precum latență, durată și performanța sistemului. Antivirus premium si securitate IoT sunt de asemenea disponibile pentru acest model prin TP-Link HomeCare Pro, disponibil cu un abonament lunar sau anual.

archer g90

Archer TX3000E Wi-Fi 6 - Adaptor PCI-E AX3000

Utilizând baza Wi-Fi 6, modelul Archer TX3000E a fost conceput cu scopul de a elibera experiența de gaming de cabluri și pentru a optimiza gameplay-ul. Lățimea de bandă de 160 MHz împreună cu tehnologia 1024-QAM livrează Wi-Fi constant pentru a debloca întregul potențial al routerelor Wi-Fi 6. De asemenea, modelul Archer TX3000E permite viteze de trei ori mai mari decât în standardul Wi-Fi AC, oferind performanță maximă astfel încât experiența de gaming să fie la cele mai înalte standarde. Nu în ultimul rând, Archer TX3000E este compatibil cu Bluetooth 5.0 astfel încât să permită conectarea unui număr nelimitat de dispozitive.

RE505X Wi-Fi 6 - Range Extender dual band OneMesh AX1500

Ultimul produs prezentat în cadrul CES 2020 este range extender-ul dual band RE505X care aduce conexiunea Wi-Fi în toate zonele fără semnal. Modelul beneficiază de tehnologia TP-Link OneMesh, astfel încât utilizatorii să poată crea o rețea mesh Wi-Fi 6 în întreaga casă prin conectarea la alte routere TP-Link Wi-Fi 6 disponibile. Mai mult, aplicația TP-Link Tether permite configurarea rapidă și control de la distanță.

re505