TP-Link își extinde portofoliul de business și lansează trei noi echipamente Wi-Fi 6 în gama Omada

09.05.2022


TP-Link își extinde portofoliul de business și lansează trei noi echipamente Wi-Fi 6 în gama Omada

„Noile access point-uri cu tehnologie Wi-Fi 6 vin să completeze gama noastră dedicată sectorului Enterprise, TP-Link Omada SDN. Aceste echipamente beneficiază de cele mai recente îmbunătățiri în materie de design și performanță tehnică și se adresează unei plaje extinse de potențiali beneficiari ai tehnologiei Wi-Fi 6, datorită accesibilității.

EAP610-Outdoor este primul echipament Wi-Fi 6 pentru exterior lansat de TP-Link, un echipament care dispune de toate elementele care ar putea influența performanța terminalelor-client în condiții reale de exploatare, fiind conștienți că acesta este un punct sensibil atunci când ne referim la sectorul business. Prin atenția pe care o acordăm procesului de design și fabricație, cât și sistemului de management centralizat și a dezvoltărilor software, reușim să oferim echipamente fiabile și performante, pentru care asigurăm 5 ani garanție. Mai mult, avem o echipă locală specializată, datorită căreia putem oferi suport comercial, consultanță tehnică gratuită pre și post-vânzare, și nu numai.

Toate echipamentele TP-Link beneficiază de calitatea specifică brandului numărul 1 în lume pe segmentul WLAN. Mai mult, partenerii care își doresc să încerce soluțiile de business oferite de TP-Link au posibilitatea de a ne contacta și de a solicita echipamente demo pentru teste”, a declarat Simona Nijnic, Head of Sales TP-Link România.

610outdoor 01

Noi access point-uri performante, pentru afacerile care vor să beneficieze de puterea Wi-Fi 6

TP-Link Omada EAP610-Outdoor AX1800 este primul access point Omada cu Wi-Fi 6 pentru exterior lansat de producător, care întregește gama de echipamente Enterprise TP-Link cu management centralizat, Omada SDN. Acesta dispune de capabilități de conectivitate wireless 1.8 Gbps și de un design optimizat cu standard IP67. Omada EAP610-Outdoor integrează cele mai avansate tehnologii specifice soluției TP-Link Omada SDN, precum Mesh și Seamless Roaming, pentru a oferi beneficiarilor o rețea scalabilă și stabilă, dar și performanță Wi-Fi în spații exterioare.

Locatie solutii omada exterior

Vitezele Wi-Fi de până la 1,8 Gbps prin Wi-Fi 6 reprezintă o creștere de 52% față de alte access point-uri similare compatibile Wi-Fi 5, ceea ce face ca Omada EAP610-Outdoor să fie un echipament excelent pentru beneficiarii care necesită o conexiune puternică și stabilă la exterior, chiar și în condiții meteorologice extreme, datorită carcasei certificate IP67, a protecției anti trăsnet 6KV și a protecției ESD 15KV.­­

EAP610Outdoor Speed

Acoperirea semnalului este una extinsă, ideală pentru zone exterioare precum parcuri, grădini, piscine, terase, zone de retail la exterior, parcări, agrement, zone operaționale și industriale exterioare, scenarii Smart City și scenarii High-Density (festivaluri, evenimente sportive în aer liber, stadioane, târguri etc.), în special datorită tehnologiei Omada Mesh, care permite conectivitate wireless între mai multe access point-uri pentru o arie de acoperire și mai mare și o instalare mai flexibilă.

610outdoor 02

Fiabilitatea și scalabilitatea soluției TP-Link Omada permite actualizarea, extinderea și monitorizarea inteligentă a rețelei într-un mod eficient și rapid, reprezentând un real ajutor pentru furnizorii de servicii și administratorii de rețea.

Cele mai importante caracteristici ale Access Point-ului Omada EAP610-Outdoor:

 • Viteză Wi-Fi 6: viteză dual-band de până la 1.8 Gbps*;
 • Caracasă certificată IP67: rezistență la praf, șocuri, vibrații și umezeală, protecție anti trăsnet, rezistă în cele mai dure condiții de mediu și permite instalarea în medii dure și umede (păduri, lacuri, litoral, deltă etc.);
 • Design inovator: antene profesionale cu design optimizat și carcasă IP67 pentru instalare în medii exterioare și funcționare în condiții meteorologice extreme;
 • Tehnologia Omada Mesh: conectivitate wireless între access point-uri pentru o arie de acoperire extinsă și o instalare mai flexibilă*** - semnalul Wi-Fi este extins cu ușurință către zonele mai îndepărtate și acolo unde nu există posibilitatea instalării rețelelor prin cablu;
 • Seamless Roaming:echipamentele asigură roaming fără întreruperi atunci când un terminal se deplasează dintr-o parte în alta a locației, schimbând automat punctul de conexiune al terminalelor client către un alt access point care oferă semnal optim***;
 • Funcții avansate: Beamforming, Band Steering, Airtime Fairness, OFDMA și MU-MIMO;
 • Administrare centralizată via Cloud: integrare în platforma Omada SDN pentru acces via cloud 100% și administrare de la distanță, ideal pentru administratorii de rețea și furnizorii de servicii;
 • Multiple opțiuni PoE pentru instalare versatilă: port Ethernet Gigabit cu PoE+ / Suportă Passive PoE;
 • Securitate WPA3;
 • 5 ani garanție și suport local pre și post-vânzare.

Omada EAP610-Outdoor este integrat și în ecosistemul Omada SDN, pentru administrare ușoară de la distanță via cloud, folosind aplicația TP-Link Omada.

Opțiunile de instalare sunt flexibile datorită kit-urilor de montare, atât pentru interior, cât și pentru exterior, iar echipamentul beneficiază de o garanție de 5 ani.

TP-Link anunță, de asemenea, și lansarea noului Omada EAP670 AX5400, un access point cu posibilitate de montare pe tavan, care oferă viteze Wi-Fi 6 de 574 Mbps în bandă de 2.4 GHz și 4804 Mbps în bandă de 5 GHz pentru viteze cumulate de până la 5378 Mbps. Eficiența semnalului Wi-Fi 6 este datorată și posibilității de conectare a mai multor terminale, prin intermediul tehnologiei Omada Mesh, care permite conectivitate wireless între access point-uri pentru o acoperire mai mare.

eap670 01

Totodată, canalul de 160 MHz permite transmiterea datelor de două ori mai rapid de pe un singur flux cu lățime de bandă HE160, iar administrarea se poate face centralizat, prin cloud, echipamentul fiind integrat în ecosistemul Omada SDN, lucru care permite administrarea întregii rețele prin intermediul interfeței web sau prin aplicația Omada. Instalarea este, de asemenea, una facilă prin intermediul Omada Mesh, cu o conectare ușoară și folosind mai puține cabluri.

Nu în ultimul rând, TP-Link Omada EAP650 AX3000 este un nou access point Wi-Fi 6 cu montare pe tavan, dar cu un design ultra-slim și compact care îl face să se integreze cu ușurință în orice spațiu modern în care este poziționat. Acesta oferă o viteză Wi-Fi 6 de 574 Mbps în bandă de 2.4 GHz și 2402 Mbps în bandă de 5 GHz pentru performanțe cumulate de până la 2976 Mbps.

eap650 01

La fel ca și în cazul lui EAP610-Outdoor și EAP670 AX5400, administrarea rețelei se poate face integral local sau via cloud prin intermediul interfeței web sau prin aplicația Omada, streaming-ul video sau apelurile de voce rămân fluide și stabile pe măsură ce terminalele se deplasează prin locație, iar Omada Mesh permite conectivitate wireless între access point-uri pentru o arie de acoperire mai mare.

Un avantaj pe care îl oferă EAP650 AX3000 este alimentarea PoE+ și posibilitatea utilizării sursei de alimentare DC (adaptor inclus) pentru mai multă flexibilitate în timpul instalării. Astfel, acesta este un echipament excelent pentru afacerile din sectorul HoReCa, educație, retail, birouri sau alte business-uri care implică o densitate mare în rețea.

locatii solutii 01

Noile access point-uri Omada EAP610-Outdoor, EAP670 AX5400 și EAP650 AX3000 sunt disponibile în oferta distribuitorilor oficiali TP-Link Romania, dar și în oferta partenerilor specializați (VAR Omada SDN).

Principalele avantaje ale gamei TP-Link Omada

De la afaceri care necesită rețele cu maximum 100 de terminale conectate, până la business-uri care au nevoie de conexiuni complexe, cu sute de terminale care să funcționeze simultan, gama TP-Link Omada oferă soluții personalizate, pentru eficiență crescută și siguranță maximă.

avantaje omada 01

Performanța oferită de gama Omada SDN se bazează pe multiple caracteristici și tehnologii, care asigură configurarea unei rețele de top, în funcție de nevoile fiecărui business în parte, dintre care amintim câteva:

 • Algoritmii bazați pe inteligență artificială (AI-Driven)**, care asigură o performanță wireless de top, prin ajustarea automată a setărilor canalelor de transmisie și a nivelurilor de încărcare a access point-urilor (AP) din aceeași rețea. Aceștia analizează potențialele probleme de rețea, îi avertizează pe utilizatori cu privire la ele și oferă soluții personalizate relevante.
 • Implementarea Zero-Touch****—implementarea Zero-Touch oferă posibilitatea configurării unor rețele complexe de la distanță, care să se plieze perfect pe nevoile și dorințele beneficiarilor. *** Fiabilitate sporită în ceea ce privește conexiunea Wi-Fi în medii de mare densitate**

omada sdn 01

TP-Link pune la dispoziția partenerilor un tool pentru testarea soluției Omada SDN: emulatorul Omada SDN.

Configurator profesional TP-Link Omada pentru soluții personalizate: www.tp-link.com/ro/smb/select-product/pro/scene

Mai multe despre soluția Omada SDN: www.tp-link.com/ro/omada-sdn/

Află mai multe despre Omada Wi-Fi 6: www.tp-link.com/ro/omada-wifi6/

Echipamente compatibile cu soluția Omada SDN: www.tp-link.com/ro/business-networking/all-omada/

Studii de caz: www.tp-link.com/ro/business-networking/case-study/

Comunitatea TP-Link Business: community.tp-link.com/en/business

#

Despre TP-Link

Fondat în 1996, TP-Link este furnizor global de echipamente și accesorii de rețea. Conform companiei de analiză a pieței IDC****, TP-Link este liderul pieței de echipamente WLAN, cu distribuție în peste 170 de țări și sute de milioane de clienți în întreaga lume. Cu un portofoliu extins de echipamente și soluții stabile, performante și accesibile în domeniul rețelisticii și o experiență dovedită, compania își continuă evoluția cu echipamente adaptate stilului de viață conectat, care să răspundă cerințelor viitoare.

Pentru mai multe informații despre TP-Link, vizitați site-ul www.tp-link.com/ro/business-networking/ sau urmăriți-ne pe:

*Ratele maxime ale semnalului wireless sunt ratele fizice derivate din specificațiile standardului IEEE 802.11. Debitul de date wireless real și aria de acoperire wireless nu sunt garantate și vor varia în funcție de: 1) factorii de mediu, precum materialele clădirii, obiectele fizice și alte obstacole; 2) condițiile rețelei, precum interferențele locale, volumul și densitatea traficului, locația echipamentului, complexitatea rețelei și overhead-ul rețelei; și 3) limitările terminalelor-client, precum performanța maximă, locația, conexiunea, calitatea și condiția terminalului-client.

**Funcția AI-Driven și implementarea Zero Touch sunt disponibile în varianta Omada Controller Could Based. Accesează www.tp-link.com/ro/omada-cloud-based-controller/product-list/ pentru a vedea ce modele sunt compatibile cu Controlerul Omada Cloud-Based.

***Omada Mesh, Seamless Roaming și Captive Portal necesită folosirea unui controler Omada SDN.

****Potrivit raportului IDC Worldwide Quarterly WLAN Tracker, Q3, 2021