TP-Link își extinde portofoliul de access point-uri business, lansând două noi echipamente Wi-Fi 6 în gama Omada

09.05.2022


TP-Link își extinde portofoliul de access point-uri business, lansând două noi echipamente Wi-Fi 6 în gama Omada

„Noile access point-uri cu tehnologie Wi-Fi 6 vin să completeze gama noastră dedicată sectorului Enterprise, TP-Link Omada SDN. Aceste echipamente beneficiază de cele mai recente îmbunătățiri în materie de design și performanță tehnică și se adresează unei plaje extinse de potențiali beneficiari ai tehnologiei Wi-Fi 6, datorită accesibilității.

Toate echipamentele TP-Link beneficiază de calitatea specifică brandului numărul 1 în lume pe segmentul WLAN. Mai mult, partenerii care își doresc să încerce soluțiile de business oferite de TP-Link au posibilitatea de a ne contacta și de a solicita echipamente demo pentru teste”, a declarat Simona Nijnic, Head of Sales TP-Link România.

Noi access point-uri performante, pentru afacerile care vor să beneficieze de puterea Wi-Fi 6 TP-Link Omada EAP670 și EAP650 sunt două access point-uri care vin în completarea gamei de echipamente Enterprise TP-Link cu management centralizat. Omada EAP670 și EAP650 integrează cele mai avansate tehnologii specifice soluției TP-Link Omada SDN, precum Mesh și Seamless Roaming, pentru a oferi beneficiarilor o rețea scalabilă și stabilă.

1

Omada EAP670 AX5400, un access point cu posibilitate de montare pe tavan, oferă viteze Wi-Fi 6 de 574 Mbps în banda de 2.4 GHz și 4804 Mbps în banda de 5 GHz pentru viteze cumulate de până la 5378 Mbps. Eficiența semnalului Wi-Fi 6 este datorată și posibilității de conectare a mai multor terminale, prin intermediul tehnologiei Omada Mesh, care permite conectivitate wireless între access point-uri pentru o acoperire mai mare.

Totodată, canalul de 160 MHz permite transmiterea datelor de două ori mai rapid de pe un singur flux cu lățime de bandă HE160, iar administrarea se poate face centralizat, prin cloud, echipamentul fiind integrat în ecosistemul Omada SDN, lucru care permite administrarea întregii rețele prin intermediul interfeței web sau prin aplicația Omada. Instalarea este, de asemenea, una facilă prin intermediul Omada Mesh, cu o conectare ușoară și folosind mai puține cabluri.

Cele mai importante caracteristici ale Access Point-ului Omada EAP670:

  • Viteză Wi-Fi 6*: Viteze dual-band cumulate de până la 5378 Mbps;
  • Tehnologia Omada Mesh: conectivitate wireless între access point-uri pentru o arie de acoperire extinsă și o instalare mai flexibilă*** - semnalul Wi-Fi este extins cu ușurință către zonele mai îndepărtate și acolo unde nu există posibilitatea instalării rețelelor prin cablu;
  • Seamless Roaming: echipamentele asigură roaming fără întreruperi atunci când un terminal se deplasează dintr-o parte în alta a locației, schimbând automat punctul de conexiune al terminalelor client către un alt access point care oferă semnal optim***;
  • Funcții avansate: Beamforming, Band Steering, Airtime Fairness, OFDMA și MU-MIMO;
  • Administrare centralizată via Cloud: integrare în platforma Omada SDN pentru acces via cloud 100% și administrare de la distanță, ideal pentru administratorii de rețea și furnizorii de servicii;
  • Alimentare PoE+: Suportă 802.3at PoE+ și sursă de alimentare DC (adaptor inclus) pentru mai multă flexibilitate în timpul instalării; Securitate WPA3;
  • 5 ani garanție și suport local pre și post-vânzare.

2

TP-Link Omada EAP650 AX3000 este un nou access point Wi-Fi 6 cu montare pe tavan, dar cu un design ultra-slim și compact care îl face să se integreze cu ușurință în orice spațiu modern în care este poziționat. Acesta oferă o viteză Wi-Fi 6 de 574 Mbps în bandă de 2.4 GHz și 2402 Mbps în bandă de 5 GHz pentru performanțe cumulate de până la 2976 Mbps.

Precum este cazul și lui EAP670 AX5400, administrarea rețelei alături de EAP650 AX3000 se poate face integral local sau via cloud prin intermediul interfeței web sau prin aplicația Omada, streaming-ul video sau apelurile de voce rămân fluide și stabile pe măsură ce terminalele se deplasează prin locație, iar Omada Mesh permite conectivitate wireless între access point-uri pentru o arie de acoperire mai mare.

Un avantaj pe care îl oferă EAP650 AX3000 este alimentarea PoE+ și posibilitatea utilizării sursei de alimentare DC (adaptor inclus) pentru mai multă flexibilitate în timpul instalării. Astfel, acesta este un echipament excelent pentru afacerile din sectorul HoReCa, educație, retail, birouri sau alte business-uri care implică o densitate mare în rețea.

3

Noile access point-uri EAP670 AX5400 și EAP650 AX3000 sunt disponibile în oferta distribuitorilor oficiali TP-Link Romania, dar și în oferta partenerilor specializați (VAR Omada SDN).

Fiabilitatea și scalabilitatea soluției TP-Link Omada permite actualizarea, extinderea și monitorizarea inteligentă a rețelei într-un mod eficient și rapid, reprezentând un real ajutor pentru furnizorii de servicii și administratorii de rețea.

Omada EAP670 și Omada EAP650 sunt integrate și în ecosistemul Omada SDN, pentru administrare ușoară de la distanță via cloud, folosind aplicația TP-Link Omada.

Principalele avantaje ale gamei TP-Link Omada

De la afaceri care necesită rețele cu maximum 100 de terminale conectate, până la business-uri care au nevoie de conexiuni complexe, cu sute de terminale care să funcționeze simultan, gama TP-Link Omada oferă soluții personalizate, pentru eficiență crescută și siguranță maximă.

4

Performanța oferită de gama Omada SDN se bazează pe multiple caracteristici și tehnologii, care asigură configurarea unei rețele de top, în funcție de nevoile fiecărui business în parte, dintre care amintim câteva:

  • Algoritmii bazați pe inteligență artificială (AI-Driven**), care asigură o performanță wireless de top, prin ajustarea automată a setărilor canalelor de transmisie și a nivelurilor de încărcare a access point-urilor (AP) din aceeași rețea. Aceștia analizează potențialele probleme de rețea, îi avertizează pe utilizatori cu privire la ele și oferă soluții personalizate relevante.
  • Implementarea Zero-Touch—implementarea Zero-Touch oferă posibilitatea configurării unor rețele complexe de la distanță, care să se plieze perfect pe nevoile și dorințele beneficiarilor.
  • Fiabilitate sporită în ceea ce privește conexiunea Wi-Fi în medii de mare densitate

5

#

Despre TP-Link Fondat în 1996, TP-Link este furnizor global de echipamente și accesorii de rețea. Conform companiei de analiză a pieței IDC****, TP-Link este liderul pieței de echipamente WLAN, cu distribuție în peste 170 de țări și sute de milioane de clienți în întreaga lume. Cu un portofoliu extins de echipamente și soluții stabile, performante și accesibile în domeniul rețelisticii și o experiență dovedită, compania își continuă evoluția cu echipamente adaptate stilului de viață conectat, care să răspundă cerințelor viitoare.

Pentru mai multe informații despre TP-Link, vizitați site-ul www.tp-link.com/ro/business-networking/ sau urmăriți-ne pe:


*Ratele maxime ale semnalului wireless sunt ratele fizice derivate din specificațiile standardului IEEE 802.11. Debitul de date wireless real și aria de acoperire wireless nu sunt garantate și vor varia în funcție de: 1) factorii de mediu, precum materialele clădirii, obiectele fizice și alte obstacole; 2) condițiile rețelei, precum interferențele locale, volumul și densitatea traficului, locația echipamentului, complexitatea rețelei și overhead-ul rețelei; și 3) limitările terminalelor-client, precum performanța maximă, locația, conexiunea, calitatea și condiția terminalului-client.

**Funcția AI-Driven și implementarea Zero Touch sunt disponibile în varianta Omada Controller Could Based. Accesează www.tp-link.com/ro/omada-cloud-based-controller/product-list/ pentru a vedea ce modele sunt compatibile cu Controlerul Omada Cloud-Based.

***Omada Mesh, Seamless Roaming și Captive Portal necesită folosirea unui controler Omada SDN.

****Potrivit raportului IDC Worldwide Quarterly WLAN Tracker, Q3, 2021