TP-Link @ IFA 2016

07.09.2016


TP-Link @ IFA 2016

TP-Link a lansat la IFA 2016 cea mai nouă serie de smartphone-uri Neffos X din care fac parte modelele Neffos X1 și Neffos X1 Max, ambele cu carcasă unibody premium, din metal, dublu-curbată pentru ușurință în utilizare și specificații hardware competitive.

“TP-Link a evoluat de la stadiul de producător de soluții Wi-Fi la cel de furnizor de tehnologii inteligente și dispozitive pentru smart living”, a declarat președintele și fondatorul TP-Link, Jeffrey Chao, la evenimentul de lansare oficială a brandului Neffos. ”Noile smartphone-uri Neffos anunțate la IFA sunt combinația perfectă între tehnologia de vârf și designul premium, precum și accesul rapid și ușurința în utilizare”, a mai adăugat Chao.

Ambele smartphone-uri au rame extrem de subțiri, unele dintre cele mai subțiri disponibile în acest moment în industrie, de 2,75mm pentru X1 Max, respectiv 2,95mm pentru modelul X1. Grosimea smartphone-urilor este de 7,75mm pentru modelul X1 Max, 7,95mm, pentru modelul X1.

Neffos X1 și X1 Max au procesoare octa-core MediaTek Helio P10 și suportă Wi-Fi dual-band și multiple benzi LTE pentru acces rapid la Internet oriunde este disponibil.

X1 are un display HD de 5 inch, iar modelul X1 Max unul Full HD de 5,5 inch, cel din urmă fiind protejat de 2.5D Corning Gorilla Glass. Display-urile utilizează tehnologiile Full In-Cell și TDDI (Touch and Display Driver Integration) care oferă o experiență unică pentru utilizatori.

Ambele modele sunt dotate cu o cameră principală de 13MP cu senzor Sony IMX258, apertură f/2.0, phase detection autofocus și blitz dual-LED și o cameră frontală de 5MP. Configurațiile de vârf pentru fiecare dintre modele includ 3GB de RAM și 32GB capacitate de stocare în cazul X1, respectiv până la 4GB de RAM și 64GB capacitate de stocare în cazul X1 Max.

Smartphone-urile au slot microSD pentru extinderea capacității de stocare cu până la 128GB. Modelul X1 măsoară 142mm x 71mm x 7,95mm, iar X1 Max 152,8 x 76 x 7,75mm și vor fi disponibile în variantele de culori gri și auriu.

Neffos înțelege importanța securității datelor mobile astfel că a dotat seria X cu cititor de amprente super rapid, care poate debloca telefonul în 0,2 secunde. Cititorul de amprente utilizează un algoritm inteligent care, de fiecare dată cand este utilizat, “învață” și crește acuratețea de citire a amprentei utilizatorului oferind, astfel, o securitate mult îmbunătățită.

X1 Max încorporează o baterie de 3.000mAh pentru utilizarea pe durata întregii zile și suportă funcția fast-charging care asigură încărcarea cu până la 50% în aproximativ 30 de minute.

Ambele modele rulează cea mai nouă versiune Android 6.0 Marshmallow, versiune optimizată pentru un echilibru perfect între performanță, ușurință în utilizare, viață mărită a bateriei și multitasking.

Prețuri și disponibilitate

Smartphone-urile vor fi disponibile începând cu trimestrul 4/2016 de la 199 de euro pentru modelul Neffos X1, respectiv de la 249 de euro pentru Neffos X1 Max.

Ecosistemul IoT

TP-Link a anunțat, de asemenea, cei patru piloni ai rodmap-ului de produse IoT: routere ca dispozitiv și hub de informare, smartphone-uri ca interfață primară între oameni și dispozitive, cloud ca platformă pentru servicii, precum și variate produse și soluții smart home. Nu în ultimul rând, TP-Link a anunțat platforma de aplicații IoT Kasa cu ajutorul căreia clienții pot controla ușor dispozitivele din locuință.

Toate produsele TP-Link din gama IoT sunt expuse în aceste zile la IFA 2016 (Hall 17, Booth 111) în Berlin Germania.