TP-Link asigură la East European Comic Con 2019 o rețea de date pregătită pentru 7.000 mii de dispozitive wireless conectate pe toată durata evenimentului

23.05.2019 , TP-Link este partener tehnic EECC pentru al șaselea an consecutiv


TP-Link asigură la East European Comic Con 2019 o rețea de date pregătită pentru 7.000 mii de dispozitive wireless conectate pe toată durata evenimentului

TP-Link, lider global în furnizarea de echipamente de rețea pentru utilizatorii individuali și mediul de afaceri, este pentru al șaselea an consecutiv partener tehnic al East European Comic Con. Anul acesta, TP-Link a realizat o rețea pregătită pentru a fi accesată de aproximativ 1.000 de PC-uri și console, un număr dublu față de evaluările inițiale. Anul trecut rețeaua a fost accesată de aproximativ 6000 de dispozitive mobile, iar anul acesta conform estimărilor companiei, rețeaua wireless va fi accesată de până la 7.000 de dispozitive mobile (smartphone-uri, tablete, laptopuri) pe toata durata evenimentului cu 20% mai mult în comparație cu anul trecut.

Numărul participanților crește de la an la an, tocmai de aceea utilizăm o soluție testată cu succes și în anii anteriori, rețeaua TP-Link fiind pregătită să fie accesată de un număr cu 20% mai mare de utilizatori comparativ cu anul trecut. Rețeaua a fost construită pentru a susține aproximativ 1000 de stații conectate, mai mult de 250 de gameri conectați concomitent în fiecare zi și până 7.000 de dispozitive în rețeaua wireless, pe toată durata evenimentului. Rețeaua de anul acesta a fost pregătită pentru un volum de peste 2TB de trafic de date zilnic, aproximativ la fel cu cel din anii trecuți. Noutățile de anul acesta sunt legate de amplasarea diferită a rețelei și dispunerea standurilor și a stațiilor pe suprafața evenimentului. Dacă anul trecut vorbeam de 8 km de cablu utilizat, anul acesta vorbim de 8,5 km intinși pentru acest eveniment.

Cel mai puternic echipament utilizat pentru construcția infrastructurii de rețea este switchul T3700G-52TQ (Switch Stakabil Gigabit JetStream cu management L3 și 48 de porturi RJ45 gigabit, 4 sloturi SFP gigabit și până la 4 sloturi SFP+ 10G), destinat companiilor din segmentul medium business și enterprise care necesită infrastructuri complexe. Switch-ul T3700G-52TQ utilizează protocoale de rutare Layer 3 pentru crearea unei rețele scalabile, asigură transferuri de date de până la 176 Gbps, redundanță ridicată datorită tehnologiei True Physical Stacking pentru până la 8 switchuri și a funcției LACP.

switch

Porturile uplink Fiber de 10 Gbps permit transferuri ultra-rapide de volume foarte mari de date în infrastructurile rețelelor foarte mari și foarte aglomerate, iar unitatea de alimentare detașabilă plus unitatea de alimentare opțională maximizează timpul de funcționare fără întreruperi pentru switch-ul T3700G-52TQ. Află cum se poate configura switch-ul T3700G-52TQ: https://www.youtube.com/watch?v=5I-YrdZo0Yc Pentru toată rețeaua au fost folosite peste 28 de switchuri cu management, Layer 2 și Layer 3 cu 24 sau 48 de porturi, cu conexiuni 10G (T3700G-52TQ), 14 access pointuri business Wi-Fi Omada și 20 routere TP-Link din gama SOHO. TP-Link pune la dispoziție gratuit o rețea wireless ce va putea fi accesată de oriunde din spațiul expozițional al East European Comic Con, de către toți vizitatorii și partenerii.

eap245

Pentru realizarea acesteia au fost folosite echipamente TP-Link Omada de tip EAP, modelele EAP225 (AC1350 Access Point Wireless Dual Band Gigabit pentru interior), EAP245 (AC1750 Access Point Wireless Dual Band Gigabit pentru interior), EAP225-Outdoor (AC1200 Access Point Gigabit pentru exterior) și controller-ul Hardware Omada OC200 (pentru management centralizat profesional al rețelei Wi-Fi).

eap225 - outdoor

Destinate pentru companii mici și mijlocii, cum ar fi birouri, restaurante, campusuri și hoteluri, produsele business Wi-Fi Omada garantează scalabilitate, performanță și cost redus, fiind printre cele mai versatile și eficiente soluții wireless Access Point de pe piață.

omada

De asemenea, controlerul Hardware Omada OC200 permite administratorilor să asigure un management centralizat pentru întreaga rețea Omada, fără costuri suplimentare, menținând în același timp un nivel înalt de securitate și stabilitate, datorită faptului că rulează ca un sistem autonom, care nu implică un calculator central. Valoarea totală a echipamentelor utilizate în construcția rețelelor wireless și prin cablu la această ediție a East European Comic Con este estimată la 90.000 RON. TP-Link a pregătit pentru cele trei zile de East European Comic Con, trei turnee: League of Legends 1vs1, Just Dance 1vs1 și Jenga 1vs1. Gazda evenimentului va fi Lucian IceManLucky Dinescu. A VII-a ediție a East European Comic Con se desfășoară în perioada 24 – 26 mai in Pavilionul B1 al Romexpo. Programul competițiilor și evenimentelor este disponibil aici. Linkuri utile:

Switch Gigabit cu management L3 T3700G-52TQ - https://www.tp-link.com/ro/business-networking/managed-switch/t3700g-52tq/

Configurare Switch L3 T3700G-52TQ - https://www.youtube.com/watch?v=5I-YrdZo0Yc

Access Point EAP245 - https://www.tp-link.com/ro/business-networking/ceiling-mount-ap/eap245/

Access Point EAP225 - https://www.tp-link.com/ro/business-networking/ceiling-mount-ap/eap225/

Access Point EAP225-Outdoor - https://www.tp-link.com/ro/business-networking/outdoor-ap/eap225-outdoor/

Controller Hardware Omada OC200 - https://www.tp-link.com/ro/business-networking/ceiling-mount-ap/oc200/