TP-Link a lansat pe piața din România un dispozitiv cu inteligență artificială, Deco X90, cel mai rapid sistem mesh cu standard Wi-Fi 6 lansat până acum de TP-Link

07.06.2021


TP-Link a lansat pe piața din România un dispozitiv cu inteligență artificială, Deco X90, cel mai rapid sistem mesh cu standard Wi-Fi 6 lansat până acum de TP-Link

TP-Link, lider global în furnizarea de echipamente de rețea pentru utilizatorii individuali și mediul de afaceri, a lansat pe piața din România cel mai rapid sistem mesh Wi-Fi 6 prezentat de companie până în acest moment. Deco X90 este echipat cu tehnologie mesh bazată pe inteligență artificială și Wi-Fi personalizat pentru a aduce în casele utilizatorilor experiența supremă whole home mesh si cea mai bună conexiune online.

Deco X90 este primul sistem mesh TP-Link Wi-Fi 6 ce integrează tehnologii bazate pe inteligența artificială, care duc ideea de conectivitate la un nou nivel. Aceasta se adaptează constant mediului în care este poziționată rețeaua, astfel încât să ofere o conexiune ideală, unică pentru fiecare locuință. Dispozitivul păstrează designul elegant și minimalist al sistemelor mesh TP-Link și le aduce utilizatorilor performanță de top, la un raport foarte bun calitate-preț”, a declarat Simona Nijnic, Head of Sales TP-Link România.

Viteze incredibile, atât prin cablu, cât și wireless

Sistemul mesh de ultimă generație are suport tri-band, oferind viteze wireless de până 6.600 Mbps. De asemenea, echipat atât cu un port de 2.5 Gbps, cât și cu un port gigabit, Deco X90 le permite utilizatorilor să se bucure de Internet ultra-rapid și pentru dispozitivele conectate la rețea prin cablu.

2

Eficiență crescută a rețelei

Datorită combinației revoluționare a standardului Wi-Fi 6 cu tehnologiile OFDMA și MU-MIMO, Deco X90 construiește o rețea mult mai eficientă, capabilă să livreze, în medie, throughput de patru ori mai mare atunci când vine vorba despre dispozitivele conectate în medii dense. Acest aspect îmbunătățește capacitatea rețelei, reduce latența și asigură o conexiune fluidă, cu răspuns instantaneu.

Deco X90 a fost testat într-o rețea cu până la 200 de dispozitive conectate, un scenariu în care performanța a rămas la un nivel de top. Sistemele mesh Deco Wi-Fi 6 aduc conexiunile Wi-Fi stabile și fluide în casele inteligente ale utilizatorilor, astfel că familiile se pot bucura împreună de streaming live, de gaming la viteze îmbunătățite și încărcări instantanee ale clipurilor preferate pe diferite dispozitive – totul în același timp.

3

Tehnologiile BSS Coloring și Beamforming transformă semnalul în unul foarte puternic și elimină interferențele, astfel că unitățile Deco X90 funcționează împreună pentru a se asigura că întreaga locuință beneficiază de o acoperire completă, fără zone cu semnal slab.

Tehnologie mesh bazată pe inteligență artificială și Wi-Fi personalizat

Tehnologia mesh bazată pe inteligența artificială îi oferă lui Deco X90 capacitatea de a se adapta inteligent la mediul în care se află rețeaua, la calitatea necesară pentru o experiență optimă, dar și la comportamentul utilizatorului, îmbunătățindu-și performanța constant, odată cu trecerea timpului și deprinderea unor „tipare” ale conexiunii. Sistemul mesh Deco X90 utilizează algoritmi sofisticați pentru a elimina factorii diverși ce ar putea afecta calitatea conexiunilor Wi-Fi.

4

De exemplu, Deco X90 ajustează setările canalului și puterea de transmitere a Access Point-urilor învecinate ale aceleiași rețele, pentru a oferi acoperire wireless robustă, reducând la minimum interferențele semnalului. Acest lucru înseamnă că locuința utilizatorilor și mediul în care este construită rețeaua vor beneficia de acoperire Wi-Fi ideală.

Acoperire High-Gain Coverage și antene inteligente

Deco X90 este echipat cu șase antene interne high-gain, care asigură o conexiune Wi-Fi puternică, fiabilă și fără întreruperi în toată locuința. De asemenea, acesta are două antene smart array care utilizează algoritmi inteligenți pentru detectarea automată a localizării unităților Deco și pentru stabilirea unei legături puternice între acestea, fapt care sporește acoperirea și îmbunătățește conexiunea wireless.

Securitate de top pentru rețeaua de acasă

Deco X90 este compatibil cu cel mai nou standard de criptare WPA3 și oferă inclusiv soluția de Securitate TP-Link HomeShield, realizată în colaborare cu Avira, fiind unul dintre cele mai sigure sisteme mesh de pe piață, pentru ca rețeaua de acasă să fie tot timpul protejată în fața celor mai recente amenințări cibernetice. Soluția TP-Link HomeShield este concepută special pentru a pune pe primul loc securitatea dispozitivelor smart home, oferind monitorizare în timp real și antivirus de ultimă generație pentru protejarea dispozitivelor IoT. Mai mult, aceasta se adaptează rețelei de acasă pentru siguranță deplină, utilizând o serie de funcționalități dedicate. Fie că își doresc să-și protejeze datele, fie că vor să limiteze accesul copiilor sau al vizitatorilor la rețea sau în anumite zone punctuale ale sale, HomeShield oferă instrumentele necesare pentru gestionarea completă a rețelei.

5

În ceea ce privește configurarea, aplicația Deco se ocupă de acest proces, în așa fel încât Deco X90 este gata de instalare în doar câteva minute. Sistemul mesh este compatibil cu asistentul virtual Alexa și se va transforma rapid în nucleul casei inteligente a utilizatorului modern.

Principalele funcționalități ale lui Deco X90:

  • Wi-Fi AX6600 Tri-Band: Atinge viteze incredibile de până la 6.600 Mbps
  • Tehnologie mesh bazată pe inteligența artificială: Se adaptează inteligent mediului în care se află rețeaua, pentru a oferi o experiență wireless ideală, unică pentru fiecare locuință
  • Antene smart: Stabilesc o conexiune puternică între unitățile sistemului, pentru a crește acoperirea și a îmbunătăți calitatea conexiunii wireless
  • Posibilitatea de a conecta mai multe dispozitive: Conectați până la 200 de dispozitive fără reducerea performanței
  • Acoperire sporită, fără întreruperi: Acoperire fluidă whole home, datorită semnalului puternic și fără interferențe obținut prin compatibilitatea cu standardul Wi-Fi 6
  • Soluția TP-Link HomeShieldTM Pro: Oferă o personalizare a rețelei, sporind versatilitatea acesteia, și asigură protecție sporită în fața amenințărilor cibernetice
  • Instalare mai ușoară ca niciodată Aplicația Deco îi ghidează pe utilizatori pas cu pas, pentru configurare în doar câteva minute.

6

Modelul Deco X90 (2 pack) cu inteligență artificială și standard Wi-Fi 6 poate fi achiziționat online și din magazinele marilor retaileri la un preț recomandat de 3299 lei.

Prezentare Sistem Mesh AI-Driven Wi-Fi 6 TP-Link Deco X90: https://www.tp-link.com/ro/home-networking/deco/deco-x90/

Unboxing Sistem Mesh Ai-Driven Wi-Fi 6 TP-Link Deco X90: https://www.youtube.com/watch?v=o9u7RjoC-0s

AI-Driven Mesh: https://www.tp-link.com/ro/mesh/ai-driven-mesh/

Tehnologia Mesh: https://www.tp-link.com/ro/landing/decowifi/

Generația Wi-Fi 6: https://www.tp-link.com/ro/wifi6/