TP-Link a lansat pe piața din România routerul Archer AX80, aducând conexiunea Wi-Fi 6 într-un nou design

29.06.2023


TP-Link a lansat pe piața din România routerul Archer AX80, aducând conexiunea Wi-Fi 6 într-un nou design

București, 29 iunie 2023—TP-Link, lider global în furnizarea de echipamente de rețea pentru utilizatorii individuali și mediul de afaceri, lansează pe piața din România noul router Wi-Fi 6 AX6000 Dual-Band, Archer AX80, un dispozitiv care oferă performanțe crescute și un port WAN/LAN 2.5 Gbps pentru noua eră multi-gigabit, totul într-un nou design atrăgător pentru locuințele moderne.

Archer AX80 îndeplinește toate nevoile utilizatorilor exigenți care își doresc conexiuni rapide și stabile, fie că fac streaming, se joacă ori au nevoie de viteze mari de descărcare. Routerul pune la dispoziție și suita TP-Link HomeShield, cu funcțiile sale de management și securitate, alături de tehnologia TP-Link OneMeshTM care permite extinderea acoperirii Wi-Fi 6 în cele mai îndepărtate colțuri ale casei, alături de un range extender compatibil OneMeshTM.

ax802

„Odată cu lansarea routerului Archer AX80 pe piața din România ne dorim să le oferim utilizatorilor noștri posibilitatea de a-și duce experiența de navigare online la următorul nivel, din toate punctele de vedere. Ecosistemul IoT devine tot mai complex, așadar este nevoie ca și dispozitivele cu tehnologie Wi-Fi 6 să evolueze către produse din ce în ce mai accesibile și mai performante. Din acest punct de vedere, dincolo de stabilitate și rapiditate, componenta de securitate capătă din ce în ce mai multă importanță, astfel că și de data aceasta, pentru Archer AX80, am pus mare accent pe acest aspect și am integrat multiple funcții de control parental și opțiuni de administrare și monitorizare a rețelei, prin TP-Link HomeShield. Totul pentru ca utilizatorii noștri să se poată bucura de un pachet complet, adaptat cerințelor în continuă schimbare ale vieții și locuinței moderne.” —a declarat Simona Nijnic, Sales Director TP-Link România

## Wi-Fi 6: Latență redusă și mai multă lățime de bandă

ax803

Tehnologia Wi-Fi 6 Dual-Band îi permite lui Archer AX80 să ofere viteze cumulate de până la 4804 Mbps în banda de 5GHz, până la 1148 Mbps în banda de 2.4 GHz și 8 fluxuri de date, pentru ca dispozitivele conectate să se bucure de cele mai bune performanțe disponibile. Iar prin funcția Smart Connect, dispozitivele sunt atribuite automat pe banda potrivită nevoilor lor, oferind majoritatea resurselor rețelei celor care efectuează operațiuni online mai complexe.

ax804

Pe lângă vitezele Wi-Fi cumulate de până la 6 Gbps, Archer AX80 oferă conexiuni multi-gigabit prin cablu.

Portul WAN/LAN de 2.5G pregătește rețelele de acasă pentru noua eră multi-gigabit. Printr-un abonament la internet de 2.5 Gbps, un router precum Archer AX80 are la dispoziție mai multe resurse de rețea, prin comparație cu un abonament tradițional de 1 Gbps, oferind conexiuni wireless și prin cablu mai rapide.

Utilizatorii se pot bucura de conexiuni mai stabile și puternice din partea rețelei Wi-Fi de acasă mulțumită și celor 4 antene interne High-Gain, împreună cu tehnologia Beamforming care permite localizarea dispozitivelor conectate și poate concentra semnalul spre acestea.

Conectivitate pentru toate dispozitivele smart

ax805

În ziua de azi, numărul dispozitivelor dintr-o locuință este în continuă creștere. Tot mai mulți utilizatori dezvoltă ecosisteme IoT din ce în ce mai complexe, iar acest lucru înseamnă provocări noi pentru rețelele Wi-Fi de acasă, odată cu introducerea a zeci de noi dispozitive smart home, în unele cazuri.

Archer AX80 răspunde acestor cerințe moderne prin tehnologii avansate precum 4×4 MU-MIMO, OFDMA și cele 8 fluxuri de date. Acestea oferă conexiuni mult mai eficiente, cu transmisii simultane de date mai mari și pentru multiple dispozitive. Astfel, pe lângă dispozitivele deja prezente în casele moderne, rețeaua Wi-Fi creată de Archer AX80 este pregătită pentru adiția de dispozitive smart home precum becuri smart, prize smart sau camere Wi-Fi.

ax806

Tehnologia TP-Link OneMeshTM, prezentă și la Archer AX80, reprezintă metoda simplă și rapidă prin care orice utilizator poate extinde aria de acoperire a rețelei wireless a routerului chiar și spre cele mai îndepărtate colțuri ale locuinței, prin folosirea altor dispozitive compatibile cu TP-Link OneMeshTM. Spre exemplu, prin simpla conectare a unui range extender compatibil OneMeshTM la routerul Archer AX80, se obține o rețea cu o acoperire Wi-Fi extinsă, cu același nume și parolă. Funcția Smart Roaming înseamnă că utilizatorul de poate deplasa oriunde în locuință fără a fi nevoie să se conecteze la diferite rețele Wi-Fi, precum în cazul routerelor și range extenderelor obișnuite, care nu dispun de o tehnologie precum OneMeshTM.

Securitate avansată și flexibilitate, inclusiv pentru conexiunile VPN

ax807

Pentru a proteja datele utilizatorilor și pentru a oferi soluții de management și monitorizare a rețelei, TP-Link a dezvoltat suita de funcții HomeShield.

Aceasta integrează funcții de control parental și pune la dispoziție rapoarte și statistici, pentru ca fiecare să-și poată monitoriza și înțelege mai bine rețeaua de acasă. Prin HomeShield, Archer AX80 oferă funcția Home Network Scanner, care scanează și detectează pericolele online în timp real, prin scanarea completă a rețelei. Funcția Quality of Service prioritizează dispozitivele principale, oferindu-le mai multe resurse de rețea, în vreme ce opțiunile de control parental protejează întreaga familie de pericolele din mediul online, blocând conținutul nepotrivit și permițând setarea de limite de timp pentru sesiunile online ale celor din familie.

ax808

De asemenea, routerul Archer AX80 oferă suport pentru VPN Client și VPN Server (OpenVPN/PPTP/L2TP). Astfel, se poate crea o conexiune criptată pentru protejarea datelor și a identității personale, fără a fi nevoie de plata unui serviciu VPN separat.

Mai mult, confidențialitatea oferită de un VPN susține lucrul de la distanță, chiar și în spațiile publice, prin protejarea informațiilor sensibile și private dintre angajat și companie, sau între prestatorul de servicii și clienții acestuia.

Un design nou cu montare versatilă

Performanța sporită și calitatea conexiunilor sunt completate de un nou design, deosebindu-se de alte routere din gama TP-Link.

Archer AX80 se distinge prin felul în care designul său minimalist se poate integra în spațiile locuințelor moderne, alături de opțiuni flexibile de montare, menite să completeze armonios decorul oricărei încăperi.

ax809

După găsirea locului perfect, mai rămâne doar configurarea routerului, un proces simplu și rapid.

Fie că preferă să folosească aplicația TP-Link Tether sau interfața web a echipamentului, utilizatorii au posibilitatea de a configura Archer AX80 în doar câteva minute.

ax8010

Ca atu, aplicația TP-Link Tether permite monitorizarea și controlul rețelei de pe orice dispozitiv Android sau iOS.

Despre TP-Link

Fondat în 1996, TP-Link este furnizor global de dispozitive și accesorii de rețea. Conform companiei de analiză a pieței IDC*, TP-Link este liderul pieței de echipamente WLAN, cu distribuție în peste 170 de țări și sute de milioane de clienți în întreaga lume. Cu un portofoliu extins de dispozitive și soluții stabile, performante și accesibile în domeniul rețelisticii și o experiență dovedită, compania își continuă evoluția cu echipamente adaptate stilului de viață conectat, care să răspundă cerințelor viitoare.

Pentru mai multe informații despre TP-Link, vizitează www.tp-link.com/ro sau urmărește-ne pe:

Facebook: www.facebook.com/TPLinkRomania

Instagram:www.instagram.com/tplinkromania/

YouTube: www.youtube.com/TPLinkRomania

LinkedIn: www.linkedin.com/company/tp-link-romania

*Potrivit raportului IDC Worldwide Quarterly WLAN Tracker, Q4, 2022 (rezultat bazat pe numărul livrărilor la nivel mondial).