Recomandări TP-Link pentru a te proteja împotriva VPNFilter Malware

29.05.2018


Recomandări TP-Link pentru a te proteja împotriva VPNFilter Malware

TP-Link are în vedere noua vulnerabilitate de securitate numită “VPN Filter”, care poate aduce riscuri pentru unele routere. Potrivit investigației Cisco Talos, această vulnerabilitate de securitate poate să utilizeze vulnerabilitățile existente pe dispozitive și să încerce să lanseze atacuri. Până acum, nu am primit niciun feedback nou privind vulnerabilitatea, iar în ceea ce privește vulnerabilitățile anterioare, acestea au fost rezolvate deja prin lansarea actualizărilor de firmware.

Pentru a te proteja împotriva acestui posibil malware, îți recomandăm următoarele:

  1. Asigură-te că routerul rulează cea mai recentă versiune de firmware.

Poți verifica dacă firmware-ul care rulează pe dispozitiv este cel mai recent prin intermediul acestui link:

https://www.tp-link.com/download-center.html

  1. Avem rugămintea să modifici datele implicite (numele de utilizator și parola de administrator) pe interfața web. Pentru mai multe informații, poți consulta acest link:

https://www.tp-link.com/faq-73.html

  1. Dacă funcția de Remote Management (administrare la distanță) nu este necesară pentru tine, te rugăm să o dezactivezi folosind interfața web. Funcția de administrare la distanță configurată în mod necorespunzător va crește posibilitatea atacurilor.

  2. Dacă ești îngrijorat de faptul că ruterul tău ar putea fi atacat, poți încerca să restabilești mai întâi setările implicite din fabrică ale echipamentului iar apoi să urmezi pașii de mai sus.

TP-Link investighează și va actualiza această recomandare pe măsură ce vor fi disponibile mai multe informații.