MWC 2017: TP-Link lansează noile Access Point-uri Wi-Fi de interior din clasa business, cu controler hardware

01.03.2017


MWC 2017: TP-Link lansează noile Access Point-uri Wi-Fi de interior din clasa business, cu controler hardware

TP-Link®, furnizor global de echipamente de rețea pentru utilizatorii individuali și mediul de afaceri, lansează seria Auranet CAP, o nouă soluție Wi-Fi pentru interior, destinată mediului de business, care include dispozitivele wireless Access Point CAP2200 și controlerul AC500. Succesoare a cunoscutei serii EAP, seria CAP aduce capabilități suplimentare de securitate și implementare pentru rețelele din mediul de business. Seria Auranet CAP este prezentată în cadrul Mobile World Congress, eveniment ce se desfășoară în aceste zile la Barcelona, alături de cele mai inovatoare produse și soluții din categoriile smartphone, smart home și echipamente de rețea.


Auranet CAP


Datorită implementării cu succes a seriei Auranet EAP, companiile și organizațiile de toate dimensiunile au instalat și menținut o rețea Wi-Fi accesibilă, fiabilă și discretă în hoteluri, mall-uri, școli și birouri. Fiecare afacere are cerințe operaționale individuale, de aceea TP-Link și-a extins soluția de rețea pentru mediul de afaceri pentru a satisface și mai multe nevoi.

Destinate pentru companii mici și mijlocii, cum ar fi birouri, restaurante, campusuri și hoteluri, produsele din seria CAP ies în evidență, fiind printre cele mai versatile și eficiente soluții wireless Access Point de pe piață.

Design flexibil

Dispozitivele Access Point din seria Auranet CAP au un aspect plăcut de corp de iluminat și un design simplu, cu o carcasă care poate fi montată cu ușurință pe perete sau tavan, potrivindu-se cu orice interior. Seria CAP suportă Power over Ethernet pentru o implementare flexibilă și fără efort. Controlerul AC500 este, de asemenea, ușor de instalat, datorită designului de tip rack, care se potrivește într-un rack standard de 19 inch, alături de switch-urile de rețea.

Stabilitate eficientă

Dispozitivele Access Point și controlerele Auranet din seria CAP garantează scalabilitate, performanță și cost redus, oferind una dintre cele mai eficiente și rentabile rețele disponibile pentru companii. Cu un procesor dual-core Cavium OCTEON III de 1GHz, controlerele Auranet pot folosesc tehnologia dual-link asigurând o stabilitate completă a rețelei. Dacă un controler este deconectat, un alt controler poate prelua imediat sarcina menținând operarea rețelei fără probleme. Aceste caracteristici de stabilitate optimizată a rețelei asigură o fiabilitate superioară și capabilități wireless pentru organizațiile care au nevoie de un sistem puternic și sigur.

Performanțe Wi-Fi superioare

Fiind primul dispozitiv Access Point din clasa business de la TP-Link echipat cu tehnologia 802.11ac Wave2, Auranet CAP2200 creează conexiuni mai rapide, mai puternice și mai fiabile pentru orice rețea de companie. Tehnologia Tri-band Wi-Fi oferă viteze maxime cumulate de până la 2133Mbps, cu 400Mbps în banda de 2,4GHz și două benzi de 5GHz cu 867Mbps fiecare. În combinație cu inovatoarea tehnologie MU-MIMO, acest produs este ideal pentru rețelele din mediul de afaceri care necesită randament sporit și densitate mare de utilizare. Mai mult decât atât, tehnologia Fast Roaming asigură semnal Wi-Fi fără lag pentru IPTV și aplicații de streaming HD.

Management centralizat

De asemenea, controlerul Auranet permite administratorilor să asigure un control wireless superior peste acoperirea Wi-Fi, fără costuri suplimentare, menținând în același timp un nivel înalt de securitate și stabilitate, datorită faptului că rulează ca un sistem autonom, care nu implică un calculator central. Utilizează protocolul standard Control And Provisioning of Wireless Access Points, care oferă interoperabilitate totală cu rețelele de nivel enterprise. Capabil să suporte până la 500 de echipamente CAP controlerul AC500 oferă control în timp real și informații statistice pentru fiecare Access Point din rețea, în mod individual. Acest lucru permite caracteristici cum ar fi management și configurare centralizată, configurare pe lot și implementarea actualizărilor de firmware.


Controler Auranet


Funcție Captive Portal

Multe companii mici și mijlocii implementează politici de acces la Internet pentru utilizatori, cu atât mai mult în cazul vizitatorilor care doresc să utilizeze ocazional rețeaua wireless. Pentru companiile care doresc să satisfacă atât nevoile angajaților, cât și pe cele ale vizitatorilor, seria CAP de dispozitive Wi-Fi Access Point pentru interior oferă soluția perfectă, datorită funcției Captive Portal, care permite vizitatorilor să se conecteze la pagini speciale pentru acces Wi-Fi. Aceste pagini personalizate oferă o experiență profesională și sigură pentru utilizator. Captive Portal permite, de asemenea, repartizarea de parole care pot fi gestionate de o bază de date externă pentru validare, crescând astfel nivelul de securitate.

„Un element esențial al unei rețele eficiente la locul de muncă constă în amplasare și flexibilitate”, a declarat Andy Chen, Director of International Business TP-Link. „Seria CAP a fost concepută să fie compactă și versatilă, pentru a simplifica instalarea și a maximiza gradul de acoperire, beneficii de care are nevoie orice companie pentru a se dezvolta.”

Caracteristicile principale pentru seria de soluții business Wi-Fi de interior Auranet CAP:

● Controler puternic care asigură management centralizat și monitorizare în timp real

● Controlerul suportă Automatic Channel Assignment și Transmit Power Control

● Echipamentele CAP suportă PoE pentru implementare flexibilă și nu necesită o sursă de alimentare externă

● Design care permite montarea cu ușurință pe perete sau tavan

● Suportă protocolul IEEE 802.11k/v pentru Fast Roaming între dispozitivele Access Point din rețea

● Autentificarea Captive Portal oferă acces Wi-Fi securizat vizitatorilor

● WPA/WPA2-enterprise, 802.1X cu autentificare securizată RADIUS

● Folosește protocolul standard CAPWAP pentru interoperabilitate completă cu rețelele business

● Multi-SSID oferă rețelele wireless multiple pentru utilizatori diferiți

● Quality of Service prioritizează traficul sensibil la factorul timp

*Conform IDC Worldwide Quarterly WLAN Tracker Report, Q2 2016.