Cum arată următorii 10 ani? Ghidați de inovație tehnologică, dezvoltare și perfecționare

06.07.2021


Cum arată următorii 10 ani? Ghidați de inovație tehnologică, dezvoltare și perfecționare

În Q4 din anul 2020, TP-Link a livrat 18 milioane de produse WLAN, având o cotă de piață globală de 17,8% și un număr de 1,2 miliarde de utilizatori din întreaga lume. În ultimul deceniu, dincolo de faptul că a reușit să rămână lider constant în ceea ce privește livrarea de produse SOHO (Small-Office/Home-Office) WLAN, TP-Link a înregistrat o creștere spectaculoasă în ceea ce privește produsele WLAN din categoria de business, în special pe piețele din Europa și din Asia de Sud-Est. Toate aceste dispozitive beneficiază de cea mai înaltă calitate TP-Link și de tehnologii precum Wi-Fi 6, Wi-Fi 6E, SDN și multe altele.

„Consolidarea poziției de lider global în domeniul rețelisticii și celebrarea celui de-al zecelea an consecutiv în care TP-Link își adjudecă acest titlu este, cu siguranță, cel mai bun moment pentru a le mulțumi tuturor partenerilor, colaboratorilor, clienților și utilizatorilor care au făcut ca acest lucru să se întâmple. Alături de experții noștri, aceștia ne-au ajutat să construim un întreg ecosistem de profesioniști pentru care calitatea și inovația continuă sunt valori esențiale.

Pentru viitor, ne dorim să continuăm să le oferim tuturor utilizatorilor acces la dispozitive performante și la conexiuni de calitate, aliniate celor mai noi standarde la nivel global”, a transmis Simona Nijnic, Head of Sales TP-Link România.

Datorită evoluției tehnologiei care va oferi posibilitatea exploatării unor lățimi de bandă și mai mari și va reduce la minimum latența, vom asista la estomparea granițelor dintre conexiunile pe fir și cele wireless și vom putea transfera într-o secundă un volum de date imens. Astfel, în următorii zece ani, TP-Link își propune să-și continue misiunea de a inova constant în domeniul rețelisticii și de a implementa cele mai noi standarde care vor marca viitorul tehnologiei.

Wi-Fi 7: în ultimii zece ani, am asistat la evoluții remarcabile în ceea ce privește conexiunea, care au transformat mediul online, făcând trecerea către dispozitivele mobile, conectate permanent. În prezent, în 2021, noua bandă de 6GHz definește standardul Wi-Fi 6E, iar lumea deja se pregătește pentru ceea ce va aduce Wi-Fi 7: viteze mult îmbunătățite, canale de până la 320MHz și 4K QAM (cu un boost de 240%, care aduce mai aproape de realitate Wi-Fi de 30 Gbps). Tot Wi-Fi 7 este posibil să aducă în casele utilizatorilor și 16 x 16 CMU-MIMO (Coordinated Multi-User, Multiple-Input-Multiple-Output), care va permite transmitere de date simultan, fără niciun fel de latență, îmbunătățind și eficiența rețelei.

Porturi Multi-Gigabit: TP-Link urmărește ca, în următorii zece ani, să susțină nevoia utilizatorilor în ceea ce privește implementarea de porturi multi-gigabit, inclusiv pentru piața consumer. Pentru LAN parties, streaming live sau pentru munca de acasă, porturile multi-gigabit ultra-rapide vor defini eficiența rețelei de acasă.

Locuințe smart, fără fire incomode: odată ce conexiunea Wi-Fi 7 de 30 Gbps va fi disponibilă va revoluționa inclusiv felul în care ne raportăm la echipamentele din casele noastre. Astfel, printr-un simplu QR code, vom putea conecta toate dispozitivele de care este nevoie pentru realizarea setup-ului perfect de gaming sau home entertainment, fără să mai fie nevoie să interconectăm device-uri care utilizează cabluri inestetice.

Evoluția tehnologiei 6G: este foarte probabil ca în următorii zece ani tehnologia 5G să fie adoptată pe scară largă, iar societatea va fi deja pusă în fața standardului 6G. Cercetările în acest domeniu au început deja, iar unele state au lansat deja chiar și echipamente experimentale pentru testarea 6G.

Despre această tehnologie, specialiștii spun că va susține aplicații mult mai complexe decât cele pe care le folosim acum – inclusiv VR, AR, modalități de comunicare instantanee și IoT. Multe dintre dispozitivele smart TP-Link vor suporta tehnologia 6G și vor putea fi utilizate în rețele complexe, cu sute, poate chiar mii de dispozitive conectate.

Fondat în 1996, TP-Link este furnizor global de dispozitive și accesorii de rețea. Conform companiei de analiză a pieței IDC*, TP-Link este liderul pieței de echipamente WLAN și CPE broadband, cu distribuție în peste 170 de țări și sute de milioane de clienți în întreaga lume. Cu un portofoliu extins de dispozitive și soluții stabile, performante și accesibile în domeniul rețelisticii și o experiență dovedită, compania își continuă evoluția cu echipamente adaptate stilului de viață conectat, care să răspundă cerințelor viitoare. Pentru mai multe informații despre TP-Link, vizitați site-ul https://www.tp-link.com/ro sau urmăriți-ne pe:

*Potrivit raportului IDC Worldwide Quarterly WLAN Tracker, Q4, 2020