Controlerul Software Omada SDN (versiunea 5.1) a fost lansat oficial

12.05.2022


Controlerul Software Omada SDN (versiunea 5.1) a fost lansat oficial

12 mai, 2022 — TP-Link anunță lansarea versiunii 5.1 a Controlerului Software Omada SDN (Software-Defined Networking).

Descoperă noile sale funcții și actualizează rețeaua la cea mai recentă versiune chiar acum.

Care sunt schimbările majore aduse de acest update? Noua versiune aduce funcții vitale pentru nevoile și administrarea rețelelor business, precum Wi-Fi heatmap simulator, rapoarte despre rețea sau Facebook Wi-Fi, ce permite conectarea clienților la rețeaua Wi-Fi a unei afaceri prin intermediul conturilor personale de Facebook sau Instagram.

Pe parcursul dezvoltării, am luat aminte de nevoile și sugestiile exprimate de către partenerii noștri pe TP-Link SMB Community și am încorporat aceste modificări în noua versiune.

Principalele aspecte pe care le aduce noua versiune:

  • Wi-Fi Heatmap Simulator Heatmap-ul ajută la crearea unor soluții WI-Fi personalizate, în funcție de specificul locației în care este amplasată rețeaua, simulând aria de acoperire a AP-urilor. Se poate determina numărul și amplasarea ideală a acestora, în funcție de nevoile locale.

  • Rapoarte de rețea Noua secțiune de rapoarte generează rapoarte personalizate pentru statusul rețelei. Furnizorii de servicii și administratorii IT au astfel la dispoziție numeroase date în timp real despre statusul rețelei și calitatea serviciilor oferite.

  • Facebook Wi-Fi Această nouă versiune încorporează și logarea prin contul Instagram, nu doar prin cel de Facebook, oferind o nouă metodă de autentificare pentru accesul la rețea și un marketing Wi-Fi mai eficient.

2

Ce este Controlerul Omada SDN și în ce variante este disponibil?

Controlerul Omada SND oferă o administrare centralizată a rețelei Omada, controlând access point-uri (AP-uri), switch-uri JetStream și routere Omada. Acesta este disponibil în trei variante: Omada Software Controller, Omada Hardware Controller și Omada Cloud-Based Controller.

  • Omada Software Controller este un software ce se instalează pe un PC/Server pentru a administra întreaga rețea.
  • Omada Hardware Controller este un echipament ce dispune de Omada Software Controller, fără a fi nevoie să ruleze pe un PC/Server.
  • Omada Cloud-Based Controller este un software de administrare care funcționează 100% via cloud, fără a fi nevoie de instalări on-site.

3

Cum a evoluat Controlerul Omada SDN în timp?

Controlerul Omada SDN (versiunea 4.1.5) a fost inițial lansat în iulie 2020. Pe parcursul ultimului an, a fost optimizat pentru a oferi o experiență de utilizare îmbunătățită. Noul design UI oferă o eficiență mai mare, setări de rețea ample și o mentenanță mai rapidă.

4

Ce echipamente sunt compatibile cu Controlerul Omada SDN?

Odată cu actualizarea la versiunea 5.1, Controlerul Omada SDN poate suporta acum mai multe modele, până la 22 de AP-uri, 18 switch-uri și două routere din gama de echipamente TP-Link Omada.

Lista cu echipamente compatibile cu Omada SDN

Află mai multe și descarcă cea mai recentă versiune a controlerului Omada SDN.

Notă: Controlerul Omada SDN poate configura și administra doar echipamentele care dispun de firmware-ul adecvat. Te rugăm să verifici dacă echipamentele au cea mai recentă versiune firmware. Dacă nu, accesează Download Center, selectează modelul în cauză și urmează instrucțiunile pentru actualizare.

Feedback

Ce părere ai despre noua versiune a Controlerului Omada SDN? Ce funcții te-au impresionat? Ce ar mai putea fi îmbunătățit? Te invităm să-ți împărtășești părerile și ideile pe TP-Link SMB Community.

De asemenea, stăm mereu la dispoziția clienților noștri pentru a răspunde la întrebări sau pentru a ajuta la soluționarea oricărei chestiuni.

Află din tutorialul de mai jos cum să setezi o întreagă rețea Business, utilizând controlerul Omada:


Despre TP-Link

Fondat în 1996, TP-Link este furnizor global de echipamente și accesorii de rețea. Conform companiei de analiză a pieței IDC****, TP-Link este liderul pieței de echipamente WLAN, cu distribuție în peste 170 de țări și sute de milioane de clienți în întreaga lume. Cu un portofoliu extins de echipamente și soluții stabile, performante și accesibile în domeniul rețelisticii și o experiență dovedită, compania își continuă evoluția cu echipamente adaptate stilului de viață conectat, care să răspundă cerințelor viitoare.

Pentru mai multe informații despre TP-Link, vizitați site-ul www.tp-link.com/ro/business-networking/ sau urmăriți-ne pe:

*Accesează www.tp-link.com/ro/omada-cloud-based-controller/product-list/ pentru a vedea echipamentele compatibile cu Omada Cloud-Based Controller.

***Capacitatea efectivă de management a Omada Software Controller va depinde de specificațiile hardware ale serverului/PC-ului

*** Intelligent Network Analysis, Warning, și Optimization se află în dezvoltare, iar lansarea este așteptată în decursul anului 2022.

****Potrivit raportului IDC Worldwide Quarterly WLAN Tracker, Q3, 2021

Toate informațiile și prețurile afișate sunt susceptibile schimbărilor fără notificări în prealabil. TP-Link este o marcă înregistrată a TP-Link Corporation Limited. Toate mărcile comerciale sunt proprietatea deținătorilor de drept.